Τεστ πατρότητας (Test DNA)

Το τεστ DNA αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο ασφαλή τρόπο για να αποκαλυφθεί ποιος είναι ο πατέρας ενός παιδιού. Ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες, το τεστ DNA δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις. Άλλες περιπτώσεις που συχνά απαιτείται μια τέτοια έρευνα είναι όταν προκύψει μια εγκυμοσύνη για το αν το παιδί είναι του συζύγου ή συντρόφου, εφόνον υπάρχει υποψία ή μαρτυρία ότι η σύζυγος είχε ερωτική συνέυρεση και με άλλο άτομο. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις το τεστ DNA κρίνεται χρήσιμο και για να επιβεβαιώσει ή μη τη συγγένεια μεταξύ ατόμων.

Τι πετυχαίνουμε με τον έλεγχο DNA;

Με τον έλεγχο DNA μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή μη τη πατρότητα, να διαπιστώσουμε αν υπάρχει απιστία, να ταυτοποιήσουμε αν υπάρχει συγγένεια μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, να επιβεβαιώσουμε συγγένεια σε περιπτώσεις αναζήτησης προγόνων ή να το χρησιμοποιήσουμε σε εγκληματολογικές έρευνες για την ταυτοποποίηση των δραστών. Το DNA (δεοξυριβονουκλεϊνικό οξύ) είναι το δομικό στοιχείο των ζωντανών οργανισμών που βρίσκεται στον πυρήνα ενός κυττάρου και φέρει γενετικές πληροφορίες, που για κάθε άτομο είναι μοναδικές.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ιδιωτικός ερευνητής με το test DNA μέσω εργαστηριακών αναλύσεων βρίσκει απαντήσεις για 4 τομείς: την πατρότητα, τις οικογενειακές σχέσεις, την εγκληματολογία και τη γενετική. Τα εξειδικευμένα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για νομική όσο και ιδιωτική χρήση για το κρίσιμο ζήτημα της πατρότητας ή συγγένειας ατόμων, όσο και να διαλευκάνουν κάθε περίπτωση εγκλήματος και να επιβεβαιώσουν ή μη τη συμμετοχή κάθε ύποπτου ατόμου.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο το test DNA;

Οι πιο διαδεδομένες περιπτώσεις που γίνεται τεστ DNA από ιδιώτες, αλλά και τον τομέα της δικαιοσύνης, αφορά την επίλυση διαφορών σχετικά με την πατρότητα, την άσκηση επιμέλειας τέκνων, ή την αναγνώριση νόμιμων κληρονόμων. Επιπλέον, το τεστ DNA αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο σε σοβαρά εγκλήματα επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη γενετικού υλικού των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αν και εσείς έχετε την παραμικρή αμφιβολία για ζητήματα πατρότητας ή συγγένειας και θέλετε να το εξακριβώσετε, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και σας εγγυόμαστε πως θα έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εχέμυθα, αθόρυβα και διακριτικά όλες τις απαντήσεις που αναζητάτε.