Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

H ηλεκτρονική παρενόχληση (γνωστή και ως cyberbullying), η οποία το τελευταία χρόνια έχει λάβει  μεγάλες διαστάσεις, χαρακτηρίζεται από σκόπιμη επιθετική συμπεριφορά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Πώς μπορεί να ασκηθεί η σεξουαλική παρενόχληση;

Η ηλεκτρονική παρενόχληση μπορεί να ασκηθεί με διάφορους τρόπους όπως:
•    Μέσω προσωπικών μηνυμάτων (SMS, MMS, Ε-mail, ΙΜ, DM, Viber κτλ.) με απειλητικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
•    Με ανάρτηση προσβλητικών φωτογραφιών και βίντεο σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως blogs, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, fora κ.α. 
•    Μέσω διάδοσης φημών στο περιβάλλον του θύματος με τη χρήση κινητού και e-mail. 
•    Με κλοπή στοιχείων και του ηλεκτρονικού προφίλ κάποιου, δηλαδή τη χρήση της εικονικής ταυτότητας ενός άλλου ατόμου, (username και password) σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, προχωρώντας σε ενέργειες παριστάνοντας πως είναι το άτομο αυτό. 

Σκοπός όσων επιχειρούν ηλεκτρονική παρενόχληση μπορεί να είναι η οικονομική εξαπάτηση, ο εκβιασμός,  αλλά και ο εξευτελισμός ή η διάδοση φημών για ένα άτομο στο διαδικτυακό του περιβάλλον. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, αφού τα περισσότερα άτομα που αποτελούν το επίκεντρο τέτοιων συμπεριφορών, πιέζονται ψυχολογικά, απομονώνονται και χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις η συνεχής, επίμονη και έντονη παρενόχληση έχει οδηγήσει σε τραγικές επιλογές όπως η πρόθεση για αυτοκτονία. 

Αν θεωρείτε ότι είστε και οι ίδιοι θύματα τέτοιων ενεργειών, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ειδικό. Στο γραφείο μας διαθέτουμε πολυετή πείρα, τεχνογνωσία και υπερσύγχρονο εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς οποιουδήποτε είδους ηλεκτρονική παρενόχληση, εντοπίζοντας το δράστη και βάζοντας φρένο στη δράση του. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε ούτε να υποβαθμίζετε το συμβάν, καθώς το άτομο που κρύβεται πίσω από την παρενόχληση, είναι πιθανό να μην μείνει μόνο στο ηλεκτρονικό επίπεδο, αλλά να προχωρήσει σε πιο επικίνδυνες ενέργειες, με ολέθριες τις περισσότερες φορές συνέπειες.

Επικοινωνήστε μαζί μας 24ώρες το 24ώρο για οποιοσδήποτε μορφής ηλεκτρονική παρενόχληση αντιμετωπίζετε για να λάβουμε άμεσα μέτρα και να διασφαλίσουμε τη δική σας προστασία.