σπάσιμο κωδικών gmail messenger instagram meta fb

Σπάσιμο κωδικών fb Gmail, Σπάσιμο κωδικών Messenger Instagram Meta

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που δεχόμαστε είναι το πώς γίνεται να σπάσουν οι κωδικοί και να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάνοντας μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε αμέτρητα αποτελέσματα στις αναζητήσεις για σπάσιμο κωδικών facebook, σπάσιμο κωδικών gmail, σπάσιμο κωδικών messenger, σπάσιμο κωδικών Instagram, σπάσιμο κωδικών Meta κτλ.

Αυτές τις αναζητήσεις σας και τις σκέψεις σας όμως, να είστε βέβαιοι ότι τις γνωρίζουν ήδη οι εταιρίες και μάλιστα βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά. Φροντίζουν να θωρακίζουν ολοένα και καλύτερα την πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς σε οποιοδήποτε τρίτο άτομο σκέφτεται ή ενεργεί ως δυνητικός εισβολέας ή χάκερ.

Ήδη το facebook έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων με τσουχτερά πρόστιμα και τον σάλο που είχε δημιουργηθεί κυρίως στην Αμερική, κάτι που αυστηροποίησε τις διαδικασίες για να μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό. Μια από τις ενέργειες που προτείνει σε ολοένα και περισσότερους χρήστες του είναι η ενεργοποίηση της διπλής επιβεβαίωσης εισόδου καθώς και τη ταυτοποίηση του χρήστη ή της επιχείρησης με επισύναψη εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτότητα και τα στοιχεία τους.

Πως γίνεται να σπάσει κάποιος κωδικούς Gmail ή facebook;

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλούς προτεινόμενους τρόπους να σπάσετε κωδικούς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν λογαριασμό ατόμου που σας ενδιαφέρει, αναφέροντας ωστόσο ενέργειες που ίσως σας βάλουν σε μπελάδες. Και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε με παραδείγματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις σας συμβουλεύουν να προσπαθήσετε να “μαντέψετε” τον κωδικό πρόσβασης, είτε από μια κοινή δεξαμενή κωδικών που χρησιμοποιούν μια μεγάλη μερίδα ατόμων. Ακόμη να εντοπίσετε λέξεις και αγαπημένα αντικείμενα, φαγητά, ονόματα που είναι πιθανό να έχει επιλεχτεί ως κωδικός πρόσβασης. Δείτε και τη συνέχεια του άρθρου από τα γραφεία ντετέκιβ Καζάκη.

Λάθος Συμβουλή 1:

Σας προτείνουν να δημιουργήσετε μια λίστα με κωδικούς και να τους δοκιμάσετε εναλλακτικά μέχρι να πετύχετε τον σωστό.

Ποια είναι η παγίδα;

Εκείνο που δεν σας λένε, είναι ότι πλέον όλες οι πλατφόρμες έχουν δικλείδες ασφαλείας και αν δουν ότι κάνετε συνεχόμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες εισόδου βάζοντας λάθος κωδικούς, θα μπλοκάρει το προφίλ και θα σταλεί μήνυμα στον κάτοχο του λογαριασμού για να τον/την ενημερώσει ότι κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί.

Λάθος Συμβουλή 2:

Σας προτείνουν να προσπαθήσετε να εισέλθετε σε κάποιον λογαριασμό επιλέγοντας ότι ξεχάσατε τον κωδικό και προσπαθώντας να μαντέψετε σωστά τις πρόσθετες ερωτήσεις.

Έτσι, σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να καταφέρετε να βρείτε κάποια απάντηση και να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ αν γνωρίζετε αρκετά στοιχεία για το άτομο στο οποίο ανήκει και έχει κάνει το λάθος να βάλει εύκολα εντοπίσιμες απαντήσεις, με τον αντίστοιχο πάντα κίνδυνο να ειδοποιηθεί ο κάτοχος ότι κάποιο τρίτο άτομο προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του.

Τα καταφέρατε και συνδεθήκατε, παράλληλα όμως μόλις προδοθήκατε! Ακόμα κι αν καταφέρετε να συνδεθείτε, το πιθανότερο είναι αυτό να μην γίνει... κρυφά! Είναι γνωστό πλέον (και σχεδόν κανένα από αυτά τα site που σας συμβουλεύουν να σπάσετε κωδικούς δεν το αναφέρει) ότι όλες οι πλατφόρμες καταγράφουν την IP σας και από ποιο μέρος προσπαθείτε να συνδεθείτε (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή ... οποιοδήποτε άλλο μέρος βρίσκεστε) καθώς και την συσκευή που κάνετε την ενέργεια (π.χ. συσκευή κινητού τηλεφώνου ή laptop ή tablet κτλ). Μόλις πραγματοποιηθεί μια ενέργεια από άγνωστη συσκευή ή τοποθεσία που δεν είχε συνηθίσει να διαβάζει το σύστημα, πηγαίνει απευθείας μήνυμα στον κάτοχο του λογαριασμού και τον ρωτάει αν συνδέθηκε ο ίδιος την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα από την τάδε συσκευή και το τάδε μέρος. Άρα και εκεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και η ενέργεια σας και ίσως και το ποιό άτομο κρύβεται πίσω από αυτό (δηλαδή εσείς).

Ακόμα όμως και άτομα που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε ξένους λογαριασμούς και έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες, πχ να χειριστούν εικονικά το λογαριασμό του άλλου ατόμου σαν να είναι εκείνος/εκείνη ή να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες σαν να τις έκανε το ίδιο το άτομο, μετά από καταγγελία του κατόχου του λογαριασμού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα άτομα αυτά έχουν εντοπιστεί και έχουν έρθει αντιμέτωπα με τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι έχουν κλέψει τους κωδικούς σας instagram κλπ;

Οι ενδείξεις ότι ίσως να σας έχουν κλέψει τους κωδικούς στο instagram ή κάποια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αν έχετε δει ασυνήθιστες ενέργειες και μηνύματα στο λογαριασμό σας, αν λάβατε μήνυμα ότι συνδεθήκατε από άγνωστη σε εσάς τοποθεσία και κυρίως αν δείτε αλλαγές στο περιεχόμενό σας ή όταν έχει μπλοκάρει ο λογαριασμός έχοντας λάβει ταυτόχρονα σχετικό μήνυμα από την ομάδα διαχείρισης του instagram που να αναφέρει εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας.

Μια συνηθισμένη ενέργεια το τελευταίο διάστημα, είναι να "τρέχουν" μέσα από τον λογαριασμό σας διαφημίσεις σε ξένες χώρες και να φαίνεται ότι εσείς τις διαχειρίζεστε. Ωστόσο, αν επικοινωνήσετε άμεσα με την υποστήριξη του instagram ή της εκάστοτε πλατφόρμας, μπορείτε να το καταγγείλετε και να το σταματήσετε μετά από τη σχετική έρευνα που θα γίνει από την ομάδα διαχείρισης.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε να αφήνετε ξεκλείδωτα και με άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, τη συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου ή τον υπολογιστή σας ή το tablet, σε μέρος στο οποίο παρευρίσκονται και άλλα άτομα χωρίς να τα επιβλέπετε. Αν η προσοχή σας είναι στραμμένη αλλού, είναι πιθανό κάποιο από αυτά τα άτομα να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να αποκτήσει πρόσβαση στα προφίλ και στους λογαριασμούς σας.

Εάν μετά από όσα διαβάσατε εξακολουθείτε να θέλετε να συνεχίσετε και να το τολμήσετε να σπάσετε τους κωδικούς ενός λογαριασμού που δεν σας ανήκει, η δική μας συμβουλή είναι να μην το επιχειρήσετε.

Αν θέλετε να συλλέξετε στοιχεία και πληροφορίες για μια υπόθεση που σας αφορά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Detectives AM Kazaki 24h και να σας βοηθήσουμε με νόμιμους τρόπους και μέσα να καταφέρετε να έχετε όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεστε. Αντίστοιχα, εάν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα υποκλοπής και ότι έχουν παραβιάσει τους κωδικούς σας, καλέστε μας άμεσα να το ερευνήσουμε.

Σχετικά άρθρα

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου, Παρακολούθηση κινητού

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου, Παρακολούθηση κινητού

Πώς γίνεται η Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου ή η Παρακολούθηση κινητού και σταθερού τηλεφώνου γενικότερα και πότε επιτρέπεται αλλά και αντίμετρα προστασίας!

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Γιατί ο Εθισμός Εφήβων στα ναρκωτικά ή η Εμπλοκή εφήβων στα ναρκωτικά αποτελεί διαχρονική μάστιγα και πώς θα ανακαλύψετε αν το παιδί σας είναι μπλεγμένο;