Παρακολούθηση τηλεφώνου Παρακολούθηση κινητού

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου, Παρακολούθηση κινητού

Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου και εάν έχετε πέσει και οι ίδιοι θύματα είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει ολοένα και περισσότερους από εσάς και αποτελεί μια από τις πιο συχνές υποθέσεις που καλούμαστε να ερευνήσουμε.

Στις περισσότερες υποθέσεις που έχουμε αναλάβει στα γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Detectives AM Kazaki 24h και υπήρχε έστω και μια μικρή υποψία παρακολούθησης κινητού τηλεφώνου, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και υπήρχε όντως παρακολούθηση της συσκευής κινητού ή σταθερού τηλεφώνου. Έχετε κι εσείς ενδείξεις ή υποψίες ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό σας; Είμαστε τα κατάλληλα άτομα να μας ρωτήσετε πως μπορείτε να το εξακριβώσετε!

Πώς γίνεται η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου ή και σταθερού;

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, μοιραία έχει αυξήσει τις δυνατότητες και τους τρόπους που μπορεί να γίνει μια παρακολούθηση τηλεφώνου (είτε κινητού είτε σταθερού). Έτσι πέρα από τις "παραδοσιακές" μεθόδους που υπήρχαν για την "παγίδευση" κάποιας συσκευής, στις οποίες έπρεπε να κάποιο άτομο να έβρισκε πρόσβαση σε αυτές ή μέσω ΚΑΦΑΟ, στις μέρες μας είναι εφικτό να γίνει και εξ' αποστάσεως, τόσο μέσω εφαρμογών που εγκαθιστώνται στο κινητό όσο και μέσω ενός απλού μηνύματος ή ενός email.

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου

Έτσι για να διαπιστώσετε αν έχετε πέσει θύμα παρακολούθησης τηλεφώνου, αρκεί να παρατηρήσετε αν υπάρχουν ενδείξεις που να σας βάζουν σε σοβαρές υποψίες. Τέτοιες ενδείξεις είναι να διαπιστώσετε να κάνει ενέργειες το κινητό σας χωρίς δική σας εντολή ή που δεν θυμάστε να έχετε κάνει οι ίδιοι, όπως πχ να διαπιστώσετε εξερχόμενα e-mail που έχουν σταλεί χωρίς δική σας ενέργεια, να ακούτε περίεργους ήχους ή παρεμβολές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σας, να παρατηρείτε λήψη και αποστολή ειδοποιήσεων SMS χωρίς δική σας ενέργεια ή περίεργες χρεώσεις στο λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, εξίσου ύποπτη είναι η περίπτωση να λάβετε μηνύματα ή email με συνημμένα μηνύματα ή links από άγνωστο νούμερο ή αποστολέα, τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξετε. Αν κάνατε το λάθος και τα ανοίξετε, ενδέχεται παράλληλα να έχετε δώσει πρόσβαση στη λειτουργία και τα αρχεία του κινητού σας σε κάποιο άλλο άτομο.

Ποια μέτρα η αντίμετρα λαμβάνουμε στην κακόβουλη παρακολούθηση τηλεφώνου;

Τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να μην πέσετε θύμα κακόβουλης παρακολούθησης τηλεφώνου, είναι να αποφεύγετε την εγκατάσταση πολλών εφαρμογών στο κινητό σας τηλέφωνο, να αποφεύγετε το άνοιγμα περίεργων μηνυμάτων ή email ειδικά όταν προέρχονται από άγνωστο αποστολέα, καθώς και να αποφεύγετε να αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο σε κάποιο μέρος χωρίς επίβλεψη ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα στον ίδιο χώρο.

Ωστόσο, ακόμα και αν έχετε δει τις ενδείξεις και έχετε έντονα την αίσθηση ότι το τηλέφωνό σας παρακολουθείται, δεν πρέπει να το αποκαλύψετε σε κανέναν. Αντίθετα η καλύτερη επιλογή είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι και να συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε κανονικά όπως πριν, χωρίς να αλλάξετε κάτι στην καθημερινότητα σας. Με την πρώτη ευκαιρία όμως, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το γραφείο μας από χώρο και συσκευή που δεν ανήκει σε εσάς, ώστε να εξασφαλίσουμε την απόλυτη κάλυψη να ερευνήσουμε την υπόθεσή σας και να εντοπίσουμε εάν παρακολουθούν το τηλέφωνό σας και ποιο άτομο/ή ποια άτομα κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια.

Πότε η παρακολούθηση τηλεφώνου χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα και πότε ως κακούργημα;

Η παρακολούθηση τηλεφώνου ειδικά σε περιπτώσεις που γίνεται αθέμιτα, χωρίς γνώση και συναίνεση του παρακολουθούντος ατόμου, αποτελεί αναμφισβήτητα αδίκημα που επιφέρει ποινές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στις πρόσφατες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. Ωστόσο, το δικαστήριο είναι εκείνο που θα αποφανθεί ανά περίπτωση το αξιόποινο της πράξης και τι ποινή θα επιφέρει, ανάλογα με τον τρόπο τέλεσης της παρακολούθησης τηλεφώνου, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία και όλες τις παραμέτρους. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο μας Detectives AM Kazaki 24h.

Σχετικά άρθρα

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Γιατί ο Εθισμός Εφήβων στα ναρκωτικά ή η Εμπλοκή εφήβων στα ναρκωτικά αποτελεί διαχρονική μάστιγα και πώς θα ανακαλύψετε αν το παιδί σας είναι μπλεγμένο;

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Εθισμός Εφήβων ναρκωτικά, Εμπλοκή εφήβων ναρκωτικά

Γιατί ο Εθισμός Εφήβων στα ναρκωτικά ή η Εμπλοκή εφήβων στα ναρκωτικά αποτελεί διαχρονική μάστιγα και πώς θα ανακαλύψετε αν το παιδί σας είναι μπλεγμένο;